Grib mikrofonen I Det Forskudte Dige den sidste Lørdag i en måned.

Du definerer selv, hvad og hvordan der skal fortælles. Ethvert menneske har ellers fået omverdenens bud på, hvad deres liv har handlet om: Du var altid pibet, eller du var sådan en drenge-pige. Ved selv at fortælle sin livshistorie får DU en chance for at skabe en overensstemmelse mellem den indre og ydre stemme. Du skal fortælle sin egen udgave. Der er brug for autentiske stemmer. Livshistorien skal ikke kun skrives ned, men fortælles og deles i et fælleskab af interreseret lyttere er foreningen vigtige pointer.

Når vi fortæller mundtligt, sker der noget andet. Det bevidste jeg er ikke altid klar over, hvad det ubevidste fortæller. Vi kan fortælle til en båndoptager for sig selv, men bedst er det at fortælle til andre. Vi  inviterer til fortælle-grupper.

Grib mikrofonen i Det Forskudte Dige. Hvert menneskes liv er en kompleks vej, hvor vi, som person spiller sammen med det omgivende samfund. Men i en hastigt foranderlig verden kan det være svært at se, hvordan den lille historie spiller sammen med den store. I dag mere end nogensinde lever vi først og forstår bagefter. Det at fortælle kan give en rød tråd i livet, give mening i galskaben. Vi oplever, at vi har været her, har klaret lidt af hvert, har håndteret udfordringer, har ressourcer. Det giver mod og overlevelseskraft. At fortælle sin livshistorie handler således ikke kun om at skue tilbage, men også om at se frem. Det er i virkeligheden mere fremadrettet end tilbageskuende. De fleste mennesker kan genkende sig selv i andres historier og der vokser et fælleskab og en sammenhørighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X